SABI domáce bagle

Suroviny z produktov


Maslo SABI

Suroviny


700 g hladkej múky
15 g soli
1 kocka čerstvého droždia
400 ml teplej vody
1 PL kryštálového cukru
1 ks kypriaci prášok
35 g mäkkého SAB1 masla
1 ks bielok na potretie
rôzne semienka na posypanie (sezam, mak, ľanové a pod.).

Postup


1. Preosiatu múku premiešame so soľou. V troche vody rozpustíme droždie a zmiešame ho s lyžicou cukru, kým sa cukor nerozpustí. Múku potom zmiešame s rozpusteným droždím, zvyšnou vodou a zmäknutým SABI maslom. Rukou vypracujeme mäkké a trochu lepivé cesto.

2. Bochník cesta posypeme múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste asi pol hodinu kysnúť. Potom cesto opäť premiesime, potrieme ho troškou oleja a zabalíme do potravinovej fólie (alebo do väčšej plastovej misky s vekom). Cesto necháme cez noc odpočívať v chladničke.

3. Na druhý deň cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníčkov, ktoré ugúľame do peknej guličky a do stredu urobíme dierku. V dlani cesto točíme a naťahujeme tak, aby sme vytvarovali prstence. Tie posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút podkysnúť.

4. Do hrnca dáme zovrieť vodu, zmiešame ju s lyžicou kryštálového cukru a 1 balíčkom kypriaceho prášku. Do vriacej vody ponoríme nakysnuté bagle a z každej strany ich 1 minútu povaríme. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec potrieme bielkom a posypeme semienkami.

5. Pečieme 25-30 minút vo vopred vyhriatej rúre na 250°C. Po upečení servírujeme napríklad na slano s Lahodnou SABI nátierkou. zeleninou či šunkou.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore